Behandelingen

Uw hond laten verzorgen: geen luxe, maar nodig!

Knippen van uw Hond bij Heleens Hondensalon

Goede verzorging en onderhoud van de vacht van uw hond is erg belangrijk. Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Welke behandeling geschikt is hangt af van het ras en de daarbij horende vacht van uw hond.

Onder het trimmen, verstaan wij wassen, drogen, ontklitten, ontwollen, uitdunnen, plukken, knippen en scheren. Elke behandeling is altijd inclusief verzorgen van de oren, knippen van de nagels en wanneer nodig verzorgen van de anaalklieren.

Wanneer u vragen heeft over de verzorging van de vacht van uw hond, stel ze gerust, ik geef u graag advies.

 

Ontwollenhond-wassen

Het ontwollen wordt voornamelijk toegepast bij Berner Senners, Golden Retrievers en honden met zo’n zelfde vachttype. De hond wordt gewassen en onder de föhn volledig uitgeborsteld en daarbij ontwold.

Uitdunnen

Uitdunnen wordt het meest toegepast bij Spaniels, Setters en Retrievers. De vachten worden gewassen, uitgeborsteld en op een vakkundige manier uitgedund. Dit is het zo mogelijk oud haar wegplukken en verder in model brengen, zo dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Plukken

Het plukken is een techniek die gebruikt wordt bij ruwharige vachten, zoals Schnauzers, een heel aantal terriërs en bijvoorbeeld de ruwharige teckel. Het plukken is de dode dekharen, die los zijn gaan zitten er met de hand uitplukken. WanneUser commentser deze vachten geschoren of geknipt wordt is het gevolg een verandering van de vacht en mogelijk huidproblemen. Wanneer de vacht het toestaat worden ruwharige honden in de trimsalon zo veel mogelijk geplukt.

 

Scheren

Scheren is de haren inkorten met behulp van een tondeuse. Scheren wordt voornamelijk toegepast op poedelvachten en soms in combinatie met het effileren van een Shih Tzu, Maltezer etc.

Knippen

Vacht inkorten met behulp van een rechte schaar. Knippen met de rechte schaar wordt meestal toegepast bij het in model knippen van poedelvachten.

Effileren20150804_162416

Effileren met de effileerschaar is het inkorten van een vacht zodat het resultaat er natuurlijk uitziet. Bijvoorbeeld bij het inkorten van een Shih Tzu, Maltezer etc.